Risotto met lamsoren en grijze garnalen

INGREDIËNTEN:
 
Risotto:   Lamsoor:
1,5 stuks sjalot   200 gram lamsoor
60 gram boter       olijfolie
300 gram risottorijst   1 teen knoflook
200 ml witte wijn   2 eetlepel citroensap
1 liter visfond       visfond
     
Zeekraal:   Overig:
200 gram zeekraal   600 gram garnalen

BEREIDING:

  • Risotto:
    Fruit de sjalot in wat boter op een laag vuur. Voeg de rijst toe en bak tot hij glazig is. Blus af met witte wijn. Voeg beetje bij beetje de visfond toe en zorg ervoor dat elke keer het vocht opgenomen is voordat er nieuwe fond bijkomt. Blijf roeren met een houten lepel. Kook de rijst gaar.
  • Lamsoor:
    Roerbak de lamsoor in wat olijfolie met de fijngesneden knoflook en citroensap. Voeg een klein beetje fond toe. Schep de lamsoor na 2 minuten met een schuimspaan uit de pan. Laat hem uitlekken en hak hem fijn.
  • Zeekraal:
    Roerbak de zeekraal kort.
PRESENTATIE:

  • Smeer een uitsteekvorm in met wat olie en zet hem op een bord;
  • Maak eerst een laagje van de risotto, doe er wat lamsoor op;
  • Druk aan;
  • Leg hierop weer een laagje risotto;
  • Druk aan;
  • Leg hierop enkele garnalen en wat zeekraal.