Krokant torentje van rode vruchten en frambozencoulis

INGREDIËNTEN:
 
Coulis:   Krokantdeeg:
300 ml frambozencouils   1 stuks sinaasappel
1 stuks citroen   500 gram poedersuiker
25 gram poedersuiker   250 gram bloem
        100 gram geschaafde amandelen
Banketbakkersroom:   200 gram boter
500 ml melk    
150 gram poedersuiker   Fruit:
1 stuks vanillestokje   750 gram aardbeien
6 stuks eidooiers   300 gram rode bessen
50 gram custard   300 gram frambozen
75 gram boter    
200 ml slagroom   Overig:
        poedersuiker
    12 blaadjes munt

BEREIDING:

  • Coulis:
    Breng de coulis op smaak met citroensap en suiker.
  • Krokantdeeg:
    Rasp de sinaasappel en pers uit. Doe de suiker, de bloem en de fijngemaakte amandelen in een kom en meng ze. Voeg de boter, het sinaasappelsap en het raspsel aan toe. Zet het mengel een half uur in de koelkast. Verdeel dit in kleine hoopjes op een bakplaat en duw ze plat met. Bak dit deeg op 170°C tot ze goud/geel gekleurd zijn. Steek cirkels uit van ca. 10 cm.
  • Banketbakkersroom:
    Breng de melk met de helft van de suiker en het gespleten vanillestokje aan de kook. Haal ze van het vuur en laat nog even intrekken. Klop de eierdooiers en de rest van de suiker in een kom tot het mengsel licht van kleur is. Strooi er de gezeefde custard over en meng het geheel opnieuw. Voeg er al roerend de melk bij, giet het mengsel over in een pan en laat, onder voortdurend roeren, even opkoken. Haal de pan van het vuur en giet het mengsel door een fijne puntzeef. Snij de boter in blokjes en meng deze door de room. Laat verder afkoelen. Spatel de geslagen room er door.
  • Fruit:
    Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en halveer ze. Rits de bessen. Verwijder de steeltjes van de frambozen.
PRESENTATIE:

  • Leg een krokant koekje op het midden van een gekoeld bord;
  • Schep hierop een lepel crème en omring het geheel met de halve aardbeien;
  • Herhaal dit met een tweede laag met frambozen en een derde laag met bessen;
  • Leg een krokant koekje op het geheel bestrooi dit met poedersuiker en werk af met rode bessen en een blaadje munt;
  • Giet een beetje coulis rond het torentje.