Pittige vissoep met venkelpuree

INGREDIËNTEN:
 
Soep:   Venkelpuree:
6 eetlepel olijfolie   2 stuks venkelknollen
2 stuks ui   400 gram aardappelen
2 stuks venkelknol   150 ml room
4 stengels bleekselderij    
    peper en zout   Mulfilets:
400 ml witte wijn   12 stuks mulfilet à 50 gram
750 gram pruimtomaten       olijfolie
10 stuks korianderstengel       peper en zout
1 snufje saffraandraadjes    
1 stuks steranijs   Coquilles:
1 snufje cayennepeper   1 klontje boter
750 gram rode mulfilet   12 stuks coquilles
    citroensap       peper en zout

BEREIDING:

  • Soep:
    Verhit de olijfolie in een grote pan. Voeg gesneden ui, venkel, bleekselderij, peper en zout toe en roerbak 4-6 minuten. Voeg de witte wijn toe. Laat inkoken tot de pan bijna droog is. Voeg de in stukken gesneden tomaten, korianderstengels, saffraan, steranijs, cayennepeper en de rode mul toe. Schenk er zoveel water op dat alles net onder staat en breng het geheel aan de kook en laat gaar worden. Pureer de soep en zeef in een grove zeef boven een schone pan. Kook in tot de vereiste dikte en breng de soep op smaak met citroensap, peper en zout. Maak schuimig met een staafmixer.
  • Venkelpuree:
    Maak de venkel schoon. Bewaar het groen voor de garnering. Snij de venkel en aardappelen in stukken. Zet de venkel met de aardappelen op met de room en gaar alles voorzichtig onder gesloten deksel. Giet zo nodig af en pureer.
  • Mulfilets:
    Verwijder de eventuele graten uit de mulfilets. Verhit wat olijfolie in een koekenpan. Bestrooi de filets met peper en zout en bak ze, eerst met het vel omhoog, tot de vis lichtbruin is. Draai de filets om en bak de andere zijde knapperig bruin.
  • Coquilles:
    Doe een klontje boter in de pan. Bestrooi de coquilles met peper en zout en bak ze aan beide kanten bruin.
PRESENTATIE:

  • Leg op het bord een coquilleschelp met daarin wat venkelpuree, een coquille en mulfilet;
  • Giet de soep erom heen;
  • Garneer met venkelgroen.