Mosselverwennerij

INGREDIËNTEN:
 
Mosselen:   Tomaten:
1000 gram mosselen   0,5 blik Pommodori
0,5 bos bleekselderij    
150 ml Sancerre   Komkommer:
    peper   0,5 stuks komkommer
     
Gazpacho:   Witte wijn blokjes:
0,5 blik Pommodori   3 blaadjes gelatine
150 ml olijfolie   150 ml Sancerre
150 ml Sancerre    
    tabasco    
    peper en zout    

BEREIDING:

  • Mosselen:
    Maak de mosselen schoon en was ze. Snij de bleekselderij fijn. Kook de mosselen met de bleekselderij, de wijn en wat peper. Haal ze uit de schelp als ze gaar zijn.
  • Tomaten:
    Ontvel en ontpit de tomaten en snij ze in brunoise (kleine blokjes ca. 6x6 mm).
  • Komkommer:
    Schil de komkommer haal de zaadlijsten eruit en snij hem in brunoise.
  • Gazpacho:
    Wrijf de pommodori door een zeef Meng de olijfolie en de wijn erdoor. Maak op smaak met tabasco, peper en zout.
  • Witte wijn blokjes:
    Week de gelatine blaadjes in koud water. Verwarm de wijn en los de gelatine blaadjes op. Giet de wijn in een schaal en laat opstijven in de koelkast. Snij ze in kleine blokjes.
PRESENTATIE:

  • Schep de tomaat en komkommer in amuse glaasjes met daarop de mosselen;
  • Giet er wat gazpacho op en garneer met de blokjes wijngelatine;
  • Plaats het amuseglaasje op een papieren rozetje op een boterhammenbordje.