Coquilles met structuren van knolselderij en truffel


INGREDIËNTEN:
 
Knolselderij:   Mayonaise met truffel:
1000 gram knolselderij   0,5 stuks ei
200 gram aardappelen   0,25 eetlepel mosterd
    peper en zout   60 ml arachideolie
    melk   5 ml witte wijnazijn
        peper en zout
Vinaigrette:   5 gram truffel
30 ml olijfolie extra vergine    
15 ml sojasaus   Krokantje van inktvis:
15 ml balsamicoazijn   1 stuks eiwit
    2 eetlepel bloem
Coquilles:       zout
12 stuks Coquilles   1 zakje inktvisinkt
    boter    
&nsbp;   peper en zout    

BEREIDING:

  • Knolselderij:
    Maak de knolselderij schoon.

    Bereiding 1:
    Maak met een Japanse snijder spaghetti van ca. 50% van de knolselderij. Maak hiervan 12 nestjes en frituur deze bij 140°C.

    Bereiding 2:
    Breng de rest van de spaghetti op smaak met de gemaakte mayonaise.

    Bereiding 3:
    Kook de andere helft van de knolselderij met de aardappelen gaar en wat zout in melk. Laat uitlekken, pureer en passeer door een fijne zeef. Breng op smaak met peper en zout. Breng over in een spuitzak en bewaar in de warmhoudkast.
  • Mayonaise met truffel:
    Doe de ingrediënten (behalve de truffel) in een mengbeker en maak er een mayonaise van met behulp. Snij de truffel in een zeer fijne brunoise en plet/wrijf tot een pasta met de platte kant van een mes. Meng de truffelpasta door de mayonaise.
  • Vinaigrette:
    Meng alle ingrediënten en zet afgedekt weg.
  • Krokantje van inktvis:
    Meng alle ingrediënten tot een pasta. Trek er streepjes mee op een silpat en bak krokant (ca. 12 minuten) in een oven van 180°C.
  • Coquilles:
    Maak de Coquilles schoon, droog ze en bestrooi met een weinig peper en zout. Maak geklaarde boter. Bak de Coquilles in de geklaarde boter.
PRESENTATIE:

  • Serveer uit in een opmaak naar eigen keuze.