Salade van kreeft

INGREDIËNTEN:
 
Court-Bouillon   Kreeft:
  zie basisrecept   5 stuks kreeften à 600 gram
     
Mayonaise:   Sla:
paar draadjes safraan       azijn
1 eetlepel witte port       olijfolie
  zie basisrecept       honing
        peper en zout
        sla

BEREIDING:

  • Court-bouillon:
    Maak een court-bouillon volgens basisrecept.
  • Kreeft:
    Voeg 2 of 3 kreeften toe aan de court bouillon en laat deze 6 minuten koken. Haal de kreeften eruit en leg deze in koud water. Voeg de overige 3 of 2 kreeften toe en laat ook deze 6 minuten koken. Snij de staarten en de lengterichting doormidden en haal het vlees eruit en verdeel dit in stukken. Breek de scharen open en het vlees er uit en maak deze schoon.
  • Mayonaise:
    Week de saffraandraadjes in de witte port. Maak de mayonaise volgens het basisrecept. Voeg de port met saffraan toe en roer goed. Doe de mayonaise in een spuitfles.
  • Sla:
    Meng in een verhouding van 1:4 de azijn en de olijfolie. Roer hier de honing door. Breng op smaak met peper en zout. Meng dit geheel met de sla.
PRESENTATIE:

  • Zet 12 borden klaar met in het midden een grote ring;
  • Vul de ring voor 3/4 deel met de sla;
  • Druppel er wat mayonaise over;
  • Leg hierop stukjes kreeft;
  • Spuit over de kreeft wat mayonaise;
  • Haal nu de ring weg;
  • Spuit er eventueel nog wat mayonaise naast.