Miserable met aardbeien

INGREDIËNTEN:
 
Vanillebiscuit:   Boterroom:
200 gram eiwitten     zie basisrecept
90 gram suiker   200 ml slagroom
1 snufje zout   30 ml marasquin
30 gram zelfrijzende bakmeel    
10 gram aardappelzetmeel   Aardbeien:
130 gram amandelpoeder   200 gram aardbeien
100 gram poedersuiker    
    Aardbeiensaus:
Overig:   2 eetlepel aardbeienlikeur
    poedersuiker    

BEREIDING:

  • Vanillebiscuit:
    Doe de eiwitten in een goed ontvette mengbeker van de keukenmachine en klop tot schuim. Voeg suiker en zout toe en klop tot stevig schuim. Meng de zelfrijzende bakmeel, het aardappelzetmeel, het amandelpoeder en de poedersuiker in een mengkom. Schud dit mengsel door een fijne zeef en spatel onder het eiwitschuim. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en strijk het deeg met een paletmes gelijkmatig en dun uit. Bak het deeg goudbruin in een voorverwarmde oven op 170°C. Haal uit de oven en keer het om op een rooster met bakpapier.
  • Boterroom:
    Maak eerst gele room volgens het basisrecept. Klop de slagroom stijf en spatel dit door de gele room. Voeg de likeur toe en spatel dit door het mengsel.
  • Aardbeien:
    Als het deeg klaar is en de vormpjes uitgestoken, plaats dan voor het uitsnijden van de aardbeien een laagje afgebakken deeg in de vorm. Bepaal de hoogte voor de aardbei en snijd platte schijfjes van goede hoogte van enkele mm's dik uit de aardbeien. Gebruik het afval voor de saus. Zorg eveneens voor dezelfde platte schijfjes (12 stuks) voor de garnering. Zet de schijfjes aardbei aan de binnenkant van de vorm.
  • Aardbeiensaus:
    Mix alle overige aardbeien en de losse stukjes tot een gladde saus aangevuld met wat likeur.
PRESENTATIE:

  • Vul de vormen met boterroom en leg hierop een uitgestoken vormpje;
  • Zet het geheel op een bord en verwijder het vormpje;
  • Garneer met een aardbeienschijfje;
  • Versier het bord met aardbeiensaus, poedersuiker en eventueel overgebleven kruimels van het biscuit.