Pralines van asperges

INGREDIËNTEN:
 
Mousse:   Asperges:
400 gram verse kaas   18 stuks witte asperges
2 stuks gerookte makreel    
    peper   Brood:
6 eetlepel olijfolie   12 sneetjes boerenbrood
    citroensap       olijfolie
        grof zeezout
Tomaten:    
2 stuks tomaten   Overig:
        peterselie

BEREIDING:

  • Mousse:
    Roer de kaas met de vis, peper en olijfolie tot een gladde mousse. Breng op smaak met citroensap.
  • Asperges:
    Schil de asperges, snij het onderkantje eraf en kook ze beetgaar. Snij van alle asperges de koppen op een lengte van 3 cm af en halveer deze. Snij 4 stelen in lengte in vieren, snij in kleine dobbelsteentjes en roer ze onder de mousse. Snij de andere in schuine stukjes van 2 à 3 cm.
  • Brood:
    Steek uit het brood 24 rondjes, bestrijk ze aan beide zijden met olijfolie. Strooi aan één zijde enkele korrels grof zeezout en toast ze krokant in een oven van 180°C. Laat ze afkoelen.
  • Tomaten:
    Ontvel de tomaten en snij ze in fijne maantjes.
PRESENTATIE:

  • Smeer op ieder toastje een lepel mousse en werk af met een stukje asperge en 2 tomatenmaantjes;
  • Zet elk toastje vast op een vierkant bord met een heel klein toefje mousse;
  • Leg hierop twee halve aspergekopjes, hier dwars op tomatenmaantjes en bestrooi met wat peterselie;
  • Leg enkele schuigesneden aspergestelen op het bord.