Pralines van asperges
INGREDIËNTEN: | ||||||
Mousse: | Asperges: | |||||
400 | gram | verse kaas | 18 | stuks | witte asperges | |
2 | stuks | gerookte makreel | ||||
peper | Brood: | |||||
6 | eetlepel | olijfolie | 12 | sneetjes | boerenbrood | |
citroensap | olijfolie | |||||
grof zeezout | ||||||
Tomaten: | ||||||
2 | stuks | tomaten | Overig: | |||
peterselie |
BEREIDING:
-
Mousse:
Roer de kaas met de vis, peper en olijfolie tot een gladde mousse. Breng op smaak met citroensap. -
Asperges:
Schil de asperges, snij het onderkantje eraf en kook ze beetgaar. Snij van alle asperges de koppen op een lengte van 3 cm af en halveer deze. Snij 4 stelen in lengte in vieren, snij in kleine dobbelsteentjes en roer ze onder de mousse. Snij de andere in schuine stukjes van 2 à 3 cm. -
Brood:
Steek uit het brood 24 rondjes, bestrijk ze aan beide zijden met olijfolie. Strooi aan één zijde enkele korrels grof zeezout en toast ze krokant in een oven van 180°C. Laat ze afkoelen. -
Tomaten:
Ontvel de tomaten en snij ze in fijne maantjes.
- Smeer op ieder toastje een lepel mousse en werk af met een stukje asperge en 2 tomatenmaantjes;
- Zet elk toastje vast op een vierkant bord met een heel klein toefje mousse;
- Leg hierop twee halve aspergekopjes, hier dwars op tomatenmaantjes en bestrooi met wat peterselie;
- Leg enkele schuigesneden aspergestelen op het bord.