Pittige snoepjes van poon

INGREDIËNTEN:
 
Marinade:   Poon:
    olijfolie   2 kilo rode poon
0,5 bos koriander       peper en zout
1 snufje piment   1 stuks citroen
2 stuks sjalot   200 ml kokosmelk
     
Wortelen:   Spinazie:
2 stuks winterwortel   200 gram spinazie
    zout       olijfolie
    100 ml kokosmelk
        peper en zout

BEREIDING:

  • Marinade:
    Maak een marinade van olijfolie, vers gesneden koriander, piment en gesnipperde sjalot. Houd wat koriander over voor de garnering.
  • Poon:
    Fileer de poon en verdeel ze in 24 stukjes. Kruid de vis met peper en zout en leg de vis in de marinade. Giet er sap van de citroen en de kokosmelk over. Laat de vis 30 minuten marineren. Bak de visstukjes aan beide zijden voorzichtig, op een zacht vuurtje bijna gaar. Voeg de marinade aan de pan toe en zet het vuur uit.
  • Wortelen:
    Snij van de wortelen dunne plakken met een kaasschaaf. Gaar ze kort in water met wat zout. Laat ze daarna afkoelen in ijswater. Leg telkens twee wortelplakjes met enige overlap op elkaar zodat een brede band ontstaat. Plaats er een visstukje met marinade op en rol op. Maak in totaal 12 rolletjes.
  • Spinazie:
    Stoof de spinazie. Mix deze met wat kooknat, olijfolie en kokosmelk tot een puree. Breng op smaak met peper en zout.
PRESENTATIE:

  • Maak op een bord een streep van de spinaziepuree;
  • Plaats hierboven een visstukje en een visrolletje;
  • Werk een blaadje koriander en een flinke druppel van de spinaziepuree.