Jajan Bantal

INGREDIËNTEN:
 
Rijst:   Zoetzure saus:
1 zakje Longton kleefrijst   3 stuks sjalotten
400 gram kipfilet   1 stuks rode peper
1 stuks rode peper   3 tenen knoflook
6 stuks lente-ui   150 gram ananas uit blik
2 stuks bananen   150 gram suiker
25 gram palmsuiker   100 ml vissaus
7 eetlepes geraspte kokos   50 gram tamarindesaus
    peper en zout   5 gram verse gember
     
Overig:    
    bananenblad    

BEREIDING:

 • Rijst:
  Kook het zakje rijst tot het zakje zich volledig heeft gevuld met de met vocht opgezogen rijst. Haal het zakje uit het water laat afkoelen. Stoom de kip gaar. Laat deze afkoelen en pluk in stukjes. Ontdoe de rode peper van de zaadjes en de zaadlijsten en snij zeer fijn. Verkruimel de afgekoelde kleefrijst. Snij de lente-ui in ringetjes. Snij de banaan in kleine stukjes. Snij de palmsuiker klein. Meng in een ruime kom de verkruimelde longton met de banaan, lente-ui, geplukte kip, suiker, kokos, peper en zout en de rode peper.
 • Zoetzure saus:
  Snij de sjalotten, rode peper, knoflookteentjes en ananas klein. Meng deze en laat ze even bakken in olijfolie. Voeg de vissaus, de tamarindesaus en de suiker toe. Laat verder inkoken tot de helft. Mix tot een saus met een staafmixer.
 • Bananenblad:
  Verwarm het bananenblad kort in de stoomoven zodat het soepel wordt. Doe een schepje van het rijstmengsel in het blad en vouw dit als een soort toffee. Knoop de uiteinden dicht met een stukje touw. Stoom de pakketjes op 100°C gedurende circa 5 minuten.
PRESENTATIE:

 • Leg een pakketje diagonaal op een vierkant bord;
 • Maak een snee in het blad en vouw dit iets open;
 • Spuit aan beide kanten van het pakketje een streep zoetzure saus.