Telo met baka batjauw

INGREDIËNTEN:
 
Vis:   Komkommer:
500 gram gedroogde gezouten vis   1 stuks komkommer
    olijfolie       azijn
2 stuks ui       water
3 tenen knoflook   0,25 stuks rode peper
1 stuks rode peper   1 stuks rode ui
4 stuks tomaten   2 blaadjes laurier
    sambal brendal   4 stuks pimentkorrels
    5 korrels Chinese suiker
Cassave:    
2 stuks cassave wortels   Overig:
    zonnebloemolie   12 plakjes tomaat
    12 plakjes komkommer

BEREIDING:

  • Vis:
    Spoel de vis af met koud water en laat zo lang mogelijk in ruim water weken, ververs het water regelmatig. Verhit de olie in een pan, fruit de ui, knoflook en rode peper. Voeg de tomaten en de vis toe. Breng op smaak met sambal brendal. Bak alles onder regelmatig omscheppen ca. 5 minuten.
  • Komkommer:
    Was de komkommer. Halveer en haal de zaadlijsten er uit. Maak met behulp van de spiraalsnijder sliertjes. Doe deze sliertjes in een zeef. Maak in een glazen schaaltje een van mengsel van 50% azijn en 50% water. Voeg de peper, rode ui, laurier, piment en Chinese suiker toe en meng. Hang de zeef met komkommer in het mengsel. Proef de komkommer en breng eventueel op smaak.
  • Cassave:
    Schil de cassave met een dunschiller. Snij in stukken van ca. 3 cm en kook beetgaar. Frituur de cassave goudbruin.
PRESENTATIE:

  • Leg op elk bord wat lauwwarm vismengsel;
  • Plaats hierop enkele stukjes cassave;
  • Garneer met een schijfje tomaat en komkommer.