Pinda bravoe

INGREDIËNTEN:
 
Soep:   Tomtom van kookbananen:
2 stuks kippenbouten   2 stuks kookbananen
1 stuks ui       zout
6 stuks pimentkorrels    
1,5 liter water    
100 gram zoutvlees    
1 pot pindakaas met nootjes    
1 stuks groene peper    
1 eetlepel selderij    

BEREIDING:

  • Soep:
    Breng de kip, de gesneden ui en pimentkorrels in een pan met 1,5 liter water aan de kook. Ontzout ondertussen het zoutvlees door het ca. 10 minuten te koken in ruim water, ververs het water 1 maal. Snij het zoutvlees in kleine stukjes en voeg toe aan de soep. Laat de soep ca. 1,5 uur zachtjes trekken. Zeef de soep vervolgens. Snij de kip in kleine stukjes. Doe de pindakaas in een kom en meng met wat gezeefde bouillon tot een gladde massa. Roer de massa door de rest van de bouillon. Ontpit de peper. Snij de helft ragfijn. Laat de andere helft heel. Snij de selderij ragfijn. Voeg de stukjes peper, selderij en gesneden kip toe en laat nog even zachtjes trekken. Proef tijdens het trekken, voeg eventueel het grotere stuk (ontpitte) peper toe (verwijder die voor het uitserveren!).
  • Tomtom van kookbanaan:
    Haal de schil van de bananen en zet ze in een pan met water op vuur. Voeg een beetje zout toe. Kook ca. 40 min. Haal de bananen uit het water en pureer ze. Maak hiervan (met vochtig gemaakte handen) kleine balletjes.
PRESENTATIE:

  • Plaats 2 balletjes tomtom in een warme soepkom;
  • Roer de soep goed en verdeel over de soepkommen.