Op lage temperatuur gegaarde zalm met schubben van aardappel op spinazie naturel

INGREDIËNTEN:
 
Aardappels:   Zalm:
5 stuks aardappels   800 gram rauwe zalm
    200 ml olijfolie
Spinazie:   2 tenen knoflook
1 kilo verse spinazie    
3 stuks sjalotten   Overig:
    peper en zout       zeezout

BEREIDING:

  • Aardappels:
    Schil de aardappels en snij ze in dunne plakjes. Steek kleine rondjes hier uit. Blancheer de schijfjes beetgaar.
  • Zalm:
    Snij de zalmfilet in 12 vierkante stukken. Verwarm de olijfolie tot 60°C en doe dit in een ovenschaal waar de zalm net in past. Roer er de fijngesnipperde knoflook door. Leg de stukken zalm in de olie. Leg de schijfjes aardappel hierop. Zet de schaal in een voorverwarmde oven van 55°C en laat 45 minuten garen. Schep de vis uit de olie en leg op een bakplaat en zet onder de grill of salamander tot de aardappels licht kleuren.
  • Spinazie:
    Was de spinazie. Fruit de gesnipperde sjalotten glazig en voeg de spinazie toe. Roerbak korte tijd en breng op smaak met peper en zout.
PRESENTATIE:

  • Schep de spinazie in een diep bord;
  • Leg de zalm op de spinazie;
  • Maak af met wat zeezout.