Paprikasoep met port en rauwe zalm


INGREDIËNTEN:
 
Soep:   Zalm:
7 stuks gele paprika   350 gram verse zalm
2 stuks sjalotten   2 stuks sjalotten
2 stengels bleekselderij   2 eetlepel bieslook
2 tenen knoflook   1 stuks ei
    olijfolie   3 stuks augurk
350 ml witte port   75 ml olijfolie
1 liter kippenbouillon   40 ml crème fraîche
2 eetlepel honing       peper en zout
     
Overig:    
1 stuks rode paprika    
    rucola    

BEREIDING:

  • Soep:
    Snij de ingrediënten in grove stukken en zet deze zachtjes aan in een hoge pan met wat olijfolie. Blus af met de port en voeg de bouillon en honing toe. Laat een uur zachtjes koken. Meng met een staafmixer en wrijf door een bolzeef. De de pulp in een maatbeker en mix dit nog een keer met de staafmixer en wrijf door de bolzeef. Maak op smaak met peper en zout. Doe in een goed schenkende kan.
  • Zalm:
    Snij de zalm in fijne brunoise. Snipper de sjalotten, bieslook en augurk fijn. Kook het ei, pel en hak fijn. Meng alles met de olijfolie en crème fraîche en breng op smaak met peper en zout Verdeel in 36 quenelles (3 per persoon).
  • Overig:
    Was de paprika en snij in kleine brunoise. Snipper de jonge rucola fijn.
PRESENTATIE:

  • Leg de quenelles in de warme borden;
  • Serveer uit;
  • Schenk de soep aan tafel in de borden en voorzie van wat gesnipperde paprika en rucola.