Clafoutis - rabarber en aardbeien
INGREDIËNTEN: | ||||||
Clafoutis: | Confituur: | |||||
4 | stuks | eieren | 100 | gram | rabarber | |
150 | gram | amandelpoeder | 200 | gram | aardbeien | |
245 | gram | suiker | 1 | stuks | vanillestokje | |
90 | gram | bloem | 75 | gram | geleisuiker | |
265 | gram | melk | ||||
335 | gram | room | Rabarber: | |||
200 | gram | rabarber | 4 | stelen | rabarber | |
100 | ml | bosvruchtenpuree | ||||
Espuma van kwark: | 1 | stuks | vanillestokje | |||
150 | gram | volle kwark | 2 | stuks | kardemompeulen | |
150 | gram | room | ||||
30 | gram | vanillesuiker | Kletskop: | |||
50 | gram | boter | ||||
115 | gram | suiker | ||||
55 | gram | bloem | ||||
40 | gram | sinaasappelsap |
BEREIDING:
-
Clafoutis:
Mix de eieren 1 voor 1 met het amandelpoeder, de suiker en de bloem. Voeg de melk en de room eronder. Snij de rabarber in kleine blokjes en verdeel dit over 12 vormpjes. Giet de deegmix hierover. Bak de clafoutis ca. 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C, tot goudgeel. -
Confituur:
Meng de rabarber, aarbeien, merg van het vanillestokje en het vanillestokje. Breng aan de kook in een klein laagje water en voeg de geleisuiker toe. Laat ongeveer drie minuten koken. Haal het stokje er uit, mix en laat afkoelen. -
Rabarber:
Snij de rabarberstelen in stukken van 10 cm lengte. Verwarm de vruchtenpuree, merg van het vanillestokje, het vanillestokje en de gekneusde kardemompeulen. Gaar hierin de rabarber op een zeer laag vuur. -
Espuma van kwark:
Meng alle ingrediënten en giet in een sifon. Doe er twee gaspatronen in, schud en zet in de koelkast. -
Kletskop:
Meng de boter met de suiker en de bloem en verdun met de sinaasappelsap. Spuit bolletjes op bakpapier en bak ze in 7 minuten op 180°C.
- Maak een mooie compositie op de borden;
- Serveer uit.