Clafoutis - rabarber en aardbeien


INGREDIËNTEN:
 
Clafoutis:   Confituur:
4 stuks eieren   100 gram rabarber
150 gram amandelpoeder   200 gram aardbeien
245 gram suiker   1 stuks vanillestokje
90 gram bloem   75 gram geleisuiker
265 gram melk    
335 gram room   Rabarber:
200 gram rabarber   4 stelen rabarber
    100 ml bosvruchtenpuree
Espuma van kwark:   1 stuks vanillestokje
150 gram volle kwark   2 stuks kardemompeulen
150 gram room    
30 gram vanillesuiker   Kletskop:
    50 gram boter
    115 gram suiker
    55 gram bloem
    40 gram sinaasappelsap

BEREIDING:

  • Clafoutis:
    Mix de eieren 1 voor 1 met het amandelpoeder, de suiker en de bloem. Voeg de melk en de room eronder. Snij de rabarber in kleine blokjes en verdeel dit over 12 vormpjes. Giet de deegmix hierover. Bak de clafoutis ca. 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C, tot goudgeel.
  • Confituur:
    Meng de rabarber, aarbeien, merg van het vanillestokje en het vanillestokje. Breng aan de kook in een klein laagje water en voeg de geleisuiker toe. Laat ongeveer drie minuten koken. Haal het stokje er uit, mix en laat afkoelen.
  • Rabarber:
    Snij de rabarberstelen in stukken van 10 cm lengte. Verwarm de vruchtenpuree, merg van het vanillestokje, het vanillestokje en de gekneusde kardemompeulen. Gaar hierin de rabarber op een zeer laag vuur.
  • Espuma van kwark:
    Meng alle ingrediënten en giet in een sifon. Doe er twee gaspatronen in, schud en zet in de koelkast.
  • Kletskop:
    Meng de boter met de suiker en de bloem en verdun met de sinaasappelsap. Spuit bolletjes op bakpapier en bak ze in 7 minuten op 180°C.
PRESENTATIE:

  • Maak een mooie compositie op de borden;
  • Serveer uit.