Scheermessen en garnalen
INGREDIËNTEN: | ||||||
Scheermessen: | Mayonaise: | |||||
1000 | gram | scheermessen | 1 | stuks | ei | |
1 | takje | tijm | 0,5 | eetlepel | mosterd | |
2 | takjes | rozemarijn | 125 | ml | arachideolie | |
1 | teen | knoflook | 10 | ml | witte wijnazijn | |
100 | ml | witte wijn | peper en zout | |||
Basilicum crème | Wortelgel: | |||||
50 | ml | slagroom | 200 | gram | wortelen | |
1 | teen | knoflook | 70 | gram | boter | |
2 | eetlepel | basilicum | 35 | gram | suiker | |
peper en zout | tijm | |||||
peper en zout | ||||||
Overig: | ||||||
250 | gram | Zeeuwse garnalen | ||||
peterselie |
BEREIDING:
-
Scheermessen:
Leg de scheermessen in gezouten water en spoel vlak voor de bereiding na. Wok de messen op groot vuur in wat olie samen met de fijn gehakte kruiden en knofloook. Blus af met de witte wijn. Haal het vlees uit de schelpen. Maak de schelpen schoon. Snij het vlees in stukjes van 1 cm en vul hiermee de schelpen. -
Mayonaise:
De de ingrediënten bij elkaar en maak er met de staafmixer een mayonaise van. -
Basilicum crème:
Klop de slagroom stijf. Pers het teentje knoflook er boven uit. Roer 2 eetlepels van de eerder gemaakte mayonaise en de fijngehakte basilicum toe en meng. Breng op smaak met peper en zout. -
Wortelgel:
Schil de wortelen en kook ze gaar met boter, zuiker en tijm en iets water. Pureer de wortelen, passeer door een fijne zeef en breng op smaak met peper en zout.
- Leg de schelpen op het bord;
- Drapeer de garnalen er tussen;
- Lepel hierover wat mayonaise;
- Strooi over het geheel wat zeer fijn gesneden peterselie;
- Dresseer 3 puntjes wortelgel en 3 puntjes basilicumcrème op het bord.