Scheermessen en garnalen


INGREDIËNTEN:
 
Scheermessen:   Mayonaise:
1000 gram scheermessen   1 stuks ei
1 takje tijm   0,5 eetlepel mosterd
2 takjes rozemarijn   125 ml arachideolie
1 teen knoflook   10 ml witte wijnazijn
100 ml witte wijn       peper en zout
     
Basilicum crème   Wortelgel:
50 ml slagroom   200 gram wortelen
1 teen knoflook   70 gram boter
2 eetlepel basilicum   35 gram suiker
    peper en zout       tijm
        peper en zout
Overig:    
250 gram Zeeuwse garnalen    
    peterselie    

BEREIDING:

  • Scheermessen:
    Leg de scheermessen in gezouten water en spoel vlak voor de bereiding na. Wok de messen op groot vuur in wat olie samen met de fijn gehakte kruiden en knofloook. Blus af met de witte wijn. Haal het vlees uit de schelpen. Maak de schelpen schoon. Snij het vlees in stukjes van 1 cm en vul hiermee de schelpen.
  • Mayonaise:
    De de ingrediënten bij elkaar en maak er met de staafmixer een mayonaise van.
  • Basilicum crème:
    Klop de slagroom stijf. Pers het teentje knoflook er boven uit. Roer 2 eetlepels van de eerder gemaakte mayonaise en de fijngehakte basilicum toe en meng. Breng op smaak met peper en zout.
  • Wortelgel:
    Schil de wortelen en kook ze gaar met boter, zuiker en tijm en iets water. Pureer de wortelen, passeer door een fijne zeef en breng op smaak met peper en zout.
PRESENTATIE:

  • Leg de schelpen op het bord;
  • Drapeer de garnalen er tussen;
  • Lepel hierover wat mayonaise;
  • Strooi over het geheel wat zeer fijn gesneden peterselie;
  • Dresseer 3 puntjes wortelgel en 3 puntjes basilicumcrème op het bord.