Slasoep, peultjes en kippenlever

INGREDIËNTEN:
 
Soep:   Dragonroom:
3 stuks uien   0,5 krop sla
30 ml arachideolie   4 takjes dragon
5 tenen knoflook   75 ml water
2 liter gevogeltebouillon   150 gram zure room
2,5 krop sla       xantana
15 takjes dragon       peper en zout
    peper en zout    
    Slaharten:
Groenten:       peper en zout
200 gram peultjes       arachideolie
100 gram tuinbonen (schoon)    
150 gram doperwten   Kippenlevertjes:
150 gram ontbijtspek   400 gram kippenlever
    sojasaus   125 gram bloem
    sushi-azijn       peper en zout
        arachideolie

BEREIDING:

  • Soep:
    Snij de uien en stoof ze, zonder te kleuren, aan in de arachideolie. Voeg de geplette knoflook toe. Voeg de bouillon toe en laat op zacht vuur garen. Snij de slaharten uit de sla (bewaren) en ontnerf de bladeren. Zet de pan van het vuur en voeg de bladeren toe samen met de blaadjes dragon. Blender de soep en zeef. Kruid af met peper en zout.
  • Dragonroom:
    Snij de slaharten uit de sla (bewaar) en ontnerf de bladeren. Blancheer de bladeren en de dragonblaadjes apart. Mix de geblancheerde sla met de geblancheerde dragonblaadjes met het water en de zure room. Zeef het geheel. Bind met xantana en kruid af met peper en zout. Breng over in een siflonfles en zet onder druk met 2 patronen.
  • Slaharten:
    Snij de slaharten in vieren. Kruid ze met peper en zout. Bevochtig ze met wat arachideolie en schroei ze dicht in een hete koekenpan.
  • Groenten:
    Rang de peultjes en de tuinbonen. Blancheer ze, apart, in kokend water en koel direct terug. Dop de tuinbonen voor de tweede keer. Snij de peultjes in stukjes. Blancheer de erwtjes. Snij de spek in fijne reepjes en bak deze kort op. Voeg de groenten toe en blus af met de sojasaus en sushi-azijn.
  • Kippenlever:
    Maak de levertjes schoon en verdeel ze in blokjes van gelijke grootte. Meng de bloem met peper en zout. Haal de levertjes door de bloem en bak in een pan met een beetje arachideolie.
PRESENTATIE:

  • Serveer de soep uit in klaarstaande warme borden;
  • Leg in het midden wat groenten en levertjes en het kwart van een slahart;
  • Spuit aan tafel een toefje dragonroom op het slahart.