Gegrilde scheermessen met baconvinaigrette


INGREDIËNTEN:
 
Scheermessen:   Citroenen:
1 kilo scheermessen   2 stuks citroenen
     
Baconvinaigrette:   Overig:
100 gram ontbijtspek   0,5 bosje platte peterselie
100 ml olijfolie   0,5 bosje koriander
30 ml balsamicoazijn    
1 stuks citroen    
1 eetlepel kappertjes    
1 stuks sjalot    
    grove zwarte peper    
    grof zeezout    

BEREIDING:

  • Scheermessen:
    Spoel de scheermessen schoon onder stromend water. Laat ze goed uitlekken op een theedoek. Vouw de scheermessen op en leg ze met de vleeskant op het rooster van de BGE (250°C) en schroei 30 seconden aan.
  • Citroenen:
    Snij de citroenen in partjes. Gril deze kort aan beide zijden.
  • Baconvinaigrette:
    Snij het ontbijtspek in dunne plakken en gril deze in een oven tot ze krokant zijn. Laat afkoelen op keukenpapier en hak ze fijn tot een crumble. Meng de olijfolie, balsamicoazijn, sap van de citroen, kappertjes, fijngesneden sjalot, zwarte peper en zeezout en warm tot lauw.
PRESENTATIE:

  • Verdeel de scheermessen over de borden;
  • Besprenkel met de vinaigrette;
  • Garneer met de crumble, de citroenpartjes, de fijngesneden peterselie en koriander.