Cappuccino van bospaddenstoelen met grissini


INGREDIËNTEN:
 
Cappuccino:   Slagroom:
750 gram bospaddenstoelen   150 ml slagroom
8 stuk sjalotjes    
3 tenen knoflook   Grissini:
100 gram roomboter   7 gram verse peterselie
2 eetlepel tijm   1 teen knoflook
150 ml Madeira   150 gram tarwebloem
1300 ml kippenbouillon   3,5 gram droge gist
800 ml koksroom   100 ml water
    peper en zout   15 ml olijfolie
    truffelpasta   0,25 theelepel zout
    1 mespuntje karwijzaad
        peper

BEREIDING:

 • Cappuccino:
  Hak de paddenstoelen, de sjalotjes en knoflook fijn. Fruit de sjalotjes met de knoflook aan in boter. Voeg de paddenstoelen toe samen met de fijngesneden tijm. Blus af met de Madeira en laat even koken. Voeg de bouillon en room toe en laat 20 minuten sudderen. Maak er met de blender een gladde massa van en zeef het geheel. Breng op smaak met peper, zout en truffelpasta.
 • Slagroom:
  Klop de slagroom stijf tot yoghurtdikte.
 • Grissini:
  Zorg dat alle benodigdheden op kampertemperatuur zijn. Was de peterselie en snij de blaadjes heel fijn. Hak de knoflookteen zeer fijn. Doe de tarwebloem in een kom en meng de gist er goed doorheen. Voeg het water en de olijfolie toe en kneed het deeg 10 minuten met de hand. Voeg het zout toe en kneed nogmaals 10 minuten. Werk er de fijngesneden peterselie, karwijpoeder, peper en knoflook door. Maar er een bal van en leg in een kom en dek af met plasticfolie. Laat dit 1 uur rijzen op kamertemperatuur. Strooi wat bloek op het werkblad en rol het deeg uit tot 5 mm dikte. Snij er lange, 5 mm brede repen van en leg deze op een bakmat op een ovenplaat. Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde (200°C) oven en bak de grissini 15 minuten. Draai ze halverwege de baktijd om. Laat het geheel afkoelen.
PRESENTATIE:
 • Schenk een beetje van de cappuccino in een kopje;
 • Garneer met een dun laagje slagroom;
 • Leg de grissini op het kopje.